Java te vaak niet up to date.

In Beveiliging, Software by EMCS

Kwetsbaarheden in software worden door kwaadwillenden gebruikt om toegang tot het systeem te verkrijgen, of om binnen een netwerk steeds meer rechten te vergaren. Om deze kwetsbaarheden tegen te gaan moet software voortdurend worden gepatched (updated). De ontwikkelaar van Java genaamd Oracle rolt regelmatig nieuwe veiligheidspatches uit. Zo werd in januari 2015 tijdens een Critical Patch Updates, 19 kwetsbaarheden verholpen.

Het is voor iedereen belangrijk om vooral Java te blijven updaten. Bedrijven dienen hun Java software te updaten. Dat geldt ook voor de privé-apparaten waarmee verbinding wordt gemaakt met het netwerk. Juist op ongepatchte privé apparaten komen veel kwetsbaarheden voor.
Oracle, de maker van Java, staat steeds hoog op de lijst van fabrikanten van kwetsbare software. Dat komt enerzijds doordat 65% van alle apparaten Java gebruikt. Anderzijds blijkt dat 40% tot 50% van die gebruikers hun apparaat niet patcht.

Share this Post

Deel deze pagina