WK Voetbal ook aantrekkelijk voor cybercriminelen.

In Privacy by EMCS

Nu de wereldkampioenschappen Voetbal volop bezig zijn, struinen voetballiefhebbers zakelijk en privé sportwebsites af op zoek naar uitslagen en opinies. Grote bedrijven gebruiken deze periode om veel te adverteren. Cybercriminelen gebruiken deze periode om grof geld te verdienen. Zo werd recent malware geplaatst in een advertentie op een populaire Braziliaanse sportwebsite. Bezoekers met een verouderde versie van Adobe Flash raakten geïnfecteerd en stelden daarmee hun computer en alle waardevolle informatie daarop geheel bloot aan de cybercriminelen.

Het bezoeken van de besmette Braziliaanse website was geen probleem geweest als computers steeds voorzien waren van de laatste software. Het gros van de cyberaanvallen vindt namelijk plaats via verouderde software, waarvan Java, Adobe Flash and Acrobat Reader de meeste lekken vertonen. Het is dan ook essentieel om deze steeds up-to-date te houden. Uit ervaring weten wij dat handmatig patchen vrijwel ondoenlijk is en alleen maximale bescherming biedt als het volledig automatisch plaatsvindt.

Share this Post

Deel deze pagina