Cybercrime kost Nederland 8,8 miljard euro per jaar.

In Nieuws by EMCS

Dit bedrag van 8,8 miljard euro, is ongeveer 1,5 procent van het bruto nationaal product van Nederland. Beveiligingsbedrijf McAfee en de Amerikaanse denktank Center for Strategic and International Studies hebben dit bedrag berekend. Ook hebben ze berekend dat de wereldwijde kosten van cybercrime jaarlijks zeker 325 miljard euro bedragen. Dat is circa 0,5 – 0,8 procent van de wereldeconomie en tussen de 15 en 20 procent van de waarde die wordt gecreëerd door het internet. “Aanvallers lopen weinig risico en het rendement is voor hen groot. En dat wordt alleen maar groter en groter”, zegt Europees technisch directeur Raj Samani van McAfee.

 

Meer details geeft Webwereld: http://webwereld.nl/beveiliging/82802-cybercrime-kost-nederland-duizenden-banen-per-jaar?utm_source=+SIM&utm_medium=email&utm_campaign=20140610-12%3A00%3A07_webwereld_tech_cron&utm_content=&utm_term=_6312

Share this Post

Deel deze pagina