Datalekken

Workshop meldplicht datalekken 1 maart 2016

In Nieuws by EMCS

UITNODIGING WORKSHOP

Wat betekent de meldplicht datalekken in 2016 voor u?
U slaat vele persoonsgegevens van uw klanten op. En die klanten gaan ervan uit dat u er alles aan doet om deze vertrouwelijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Maar is dat ook zo? Hoe goed beschermt u uw klantgegevens?

Waarom is dit relevant voor u?
De wettelijke eisen worden strenger, zowel nationaal als in Europees verband. De veelbesproken wetswijziging voor een verplichte melding van datalekken is per 1 januari 2016 ingegaan. Als u van cloud aanbieders in de Verenigde Staten gebruikmaakt (denk bijv. aan Google, Microsoft, Yahoo, Amazon etc.), dan moet u extra opletten: de regels hiervoor zijn sinds oktober 2015 veel strenger geworden. De boetes voor overtredingen van de wettelijke eisen kunnen sinds 1 januari 2016 in sommige gevallen tot meer dan € 800.000 oplopen! En de wetgeving wordt binnen de EU geharmoniseerd.

Één ding is zeker: alle bedrijven, groot of klein, die klantgegevens of andere persoonsgegevens bewerken, vallen onder deze wettelijke eisen. Ook u waarschijnlijk. Hoe blijft u op de hoogte en hoe blijft u uw klanten de beste bescherming van hun gegevens bieden?

Kom naar de Workshop Meldplicht Datalekken
Om uw vragen over dit onderwerp te beantwoorden, organiseren Regus, Netwerkpassie, EMCS IT en Adviesbureau Beckmann B.V. een workshop voor alle ondernemers en organisaties die klantgegevens of andere persoonsgegevens verwerken.

Tijdens deze workshop geeft Ed Muylkens (Managing Partner at EMCS IT) praktische adviezen over hoe u uw organisatie en informatie effectiever kunt beschermen tegen malware, spionage en verlies van gegevens. Veel van de tips die gegeven worden, gaan over simpele veranderde gedragingen, die geen investering, maar slechts aandacht en oplettendheid vragen.

Dr. Martin Beckmann LLM (directeur van Adviesbureau Beckmann B.V.) zal uitleggen met welke wetgeving u te maken heeft als u klantgegevens of andere persoonsgegevens verwerkt en met welke consequenties en verplichtingen u te maken kunt krijgen in geval van lekken van de gegevens.
Na het informatieve gedeelte van het programma is er volop gelegenheid tot netwerken met andere ondernemers, onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische gegevens

Wanneer: 1 maart 2016
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Waar: Regus Flight Forum 40 Eindhoven

Aanmelden
Meld u aan voor deze workshop via onderstaande button of ga naar http://www.netwerkpassie.nl/. U kunt ook een mail sturen naar Eindhoven.Flightforum@regus.com.

Deel deze pagina