Geen tijd voor beveiliging of backup.

In Beveiliging by EMCS

“Ik heb het nu erg druk, beveiliging van mijn PC doe ik wel later.”

“Deze PC wordt toch binnenkort vervangen, dus beveiliging is niet nodig… “

Dat is wat een groothandel ons meedeelde, net nadat zij vertelden tweemaal gehackt te zijn. O ja, en toen werd in het buitenland de pc en een smartphone gestolen uit een huurauto. Ja je raadt het al, geen kopie van de bestanden en geen beveiliging op de smartphone. De hele fotocollectie voor de handel stond op die verloren pc. Pech! Of dom? Wie zal het zeggen.

Een dagelijks praktijkvoorbeeld wat EMCS IT zoal meemaakt. Toch hebben we het hier over een actief en succesvol bedrijf. Maar op IT Gebied is er behoorlijk ruimte voor verbetering. De vraag is niet meer OF en HOE je informatie kwijtraakt, maar WANNEER. Feit: per dag vinden in Nederland plaats 540 gevallen van identiteitsfraude. 20 Datalekken worden officieel gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Sta daar maar even bij stil…

Het is daarom noodzaak om de organisatie, de medewerkers, de juridische zaken en tot slot ook de techniek tegen het licht te houden en te kijken of je informatie adequaat is beveiligd. Wij van EMCS IT helpen u hier graag bij.

Deel deze pagina