Informatiebeveiliging op documentniveau

In Beveiliging by EMCS

Informatiebeveiliging op documentniveauPanama Papers, niet te verwarren met Comedy Capers, of juist wel?

Je wordt in elk geval op het verkeerde been gezet. Op de tekening van de Panama Papers staat onder andere Putin. Ja een onbekende daarop plaatsen heeft geen media attentie. Al lezend kwam ik erachter dat het niet Putin zelf betrof, maar dat bekenden van Putin werden genoemd. Ja hij is vaker mikpunt van schotschriften. Toch knap dat er 2,6 terabyte aan data is verzameld, uit de computersystemen van Mossack Fonseca. Daar is iemand serieus aan het downloaden geweest. Zelfs met een zeer snelle internetverbinding moet het dagen hebben gekost om al deze informatie te downloaden. Het lijkt er meer op dat er een harddisk is aangesloten.

Jammer dat Mossack Fonseca niet beschikte over een informatiebeveiligingssysteem. Daardoor kunnen de e-mails (4,8 miljoen!) en andere documenten zomaar door journalisten gelezen worden. In dit geval vinden we dat niet zo erg, maar hoe zit het bij uw bedrijf? U heeft natuurlijk van alles te verbergen, zoals elk bedrijf. U dient immers persoonsgegevens te beschermen volgens de Meldplicht Datalekken. Een oplossing die ervoor zorgt dat alle door u in gebruik zijnde documenten alleen door geautoriseerde medewerkers en klanten kunnen worden gelezen, is dan wel zo veilig.

EMCS biedt deze oplossing: informatiebeveiliging op documentniveau, waar deze informatie zich ook bevindt. Moet u toch eens over nadenken. Immers, hoe meer medewerkers, hoe groter de kans op dataverlies. Dat is statistisch bewezen. Als de databestanden dan op straat komen te liggen, dan zijn ze nog steeds onleesbaar voor onbevoegden. Wel zo veilig. En u kunt rustig slapen, in de wetenschap dat uw bestanden zijn beschermd tegen kwaadwillenden.

Deel deze pagina