Speelt leeftijd een bepalende rol binnen de IT?

In Geen categorie by Ed Muylkens

Jazeker! Maar niet wat u ervan verwacht; veelal wordt “mijn generatie” verweten niet zo vlot om te kunnen gaan met social media, smart devices e.d. Met mijn generatie bedoel ik de 50+ers. En inderdaad, deze generatie mailt nog naast het wat onwennige “appen”.

Gisteren was ik te gast bij de Vanenburg Software groep in Putten met als gastheer Jan Baan. Jazeker, die van de ERP Baan oplossingen. Ook Jan mailt nog, maar heeft een scherp oog voor veranderingen in de IT wereld, en specifiek de Cloud-ERP problematieken.
Na een verhelderende inleiding door Prof. Dr. Lineke Sneller van de Nyenrode Business University over Cloud uitdagingen, werd een nieuwe ERP generatie gepresenteerd door Bruce Richardson (Salesforce) en Pat Garrehy (Rootstock Software) onder de noemer “Smart Industry 4.0”. Indrukwekkend.

Natuurlijk kwam informatiebeveiliging aan de orde en werd geconstateerd dat ERP klanten daar nog niet zo mee bezig zijn. Waar heb ik dat meer gehoord?
Klassieke ERP implementaties (Infor, SAP, etc) zijn nog steeds langdurige en lastige trajecten. Deze nieuwe generatie met als kern de applicatie Salesforce, zet de klant centraal en haakt applicaties die je specifiek nodig hebt eenvoudig aan.

En wat was nu de fraaie boodschap? Dat je juist 50+ers nodig hebt om deze boodschap goed over te brengen bij de bestaande ERP gebruikers. Zij hebben de ervaring en kennis om het oude te vervangen door deze nieuwe generatie ERP. Zo, dat had je niet gedacht, hè! En laten wij nu net ook verstand hebben van security, naast ERP. Dat is mooi meegenomen.

Deel deze pagina