Reclame

Zo vermijd je WhatsApp reclame op je mobiel …

In Privacy by Ed Muylkens

WhatsApp reclame verschijnt binnenkort automatisch op je mobiele telefoon, tenzij je nu aktie onderneemt. Reden is dat WhatsApp sinds kort je telefoonnummer en gegevens automatisch deelt met Facebook.

Nog 2 weken lang is het mogelijk om te zorgen dat je geen reclame ontvangt op je telefoon via WhatsApp. Wie eerdere berichten gemist heeft, bij deze de eenmalige herkansing. Neem actie voor het te laat is!

Zoals Qontent weergeeft: “WhatsApp deelt sinds kort je telefoonnummer en gegevens automatisch met Facebook om de advertenties op het sociale netwerk te verbeteren. Ook kunnen bedrijven je nu via WhatsApp benaderen en zo aanbiedingen en andere vormen van reclame met je delen. Die veranderingen zorgden gisteren voor veel ophef over sociale media. Het bedrijf gaf in 2012 nog aan sterk tegen reclames in apps te zijn, omdat je dan als consument het product bent. Helaas is er het een en ander verandert na de overname door Facebook. Gelukkig is er een manier om er voor te zorgen dat je WhatsApp account niet aan Facebook wordt gekoppeld en de advertenties dus niet je gegevens gebruiken. We leggen je stap voor stap uit hoe dat in zijn werk gaat”.

Lees het gehele verhaal en het stappenplan hier verder… https://www.allaboutphones.nl/tips/facebook-whatsapp-gegevens/

Deel deze pagina