Informatiesessie “Digitale veiligheid & AVG”

In AVG / EU GDPR, Bescherming persoonsgegevens, Beveiliging, Geen categorie by Ed Muylkens

AVG vereist bescherming persoonsgegevens

Je slaat vele persoonsgegevens van klanten en medewerkers op. En die gaan ervan uit dat je er alles aan doet om deze vertrouwelijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Maar is dat ook zo? Hoe goed bescherm je jouw (klant)gegevens? De AVG stelt daaraan strenge eisen.

De wettelijke eisen worden strenger, zowel nationaal als in Europees verband. De veelbesproken wetswijziging voor een verplichte melding van datalekken is per 1 januari 2016 ingegaan met boetes voor overtredingen van de wettelijke eisen van € 820.000 of 10% van uw jaaromzet. De regels voor de Europese wetgeving General Data Protection Regulation (GDPR), in het Nederlands ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd, zijn zelfs aanzienlijk strenger en worden op 25 mei 2018 actief.

Één ding is zeker: alle organisaties, groot of klein, die klantgegevens, medewerkersgegevens of andere persoonsgegevens bewerken, vallen onder deze wettelijke eisen. Ook jij waarschijnlijk. Hoe blijf je op de hoogte en hoe blijf je jouw klanten de beste bescherming van hun gegevens bieden?

Kom naar de informatiesessie

Om alle vragen over dit onderwerp te beantwoorden, organiseren Claranet, EMCS IT en Adviesbureau Beckmann een tweetal ontbijtsessies voor alle organisaties die klantgegevens en/of andere persoonsgegevens verwerken. Dit in navolging van eerdere succesvolle sessies. Zie ook AVG sessie Claranet, EMCS IT en Adviesbureau Beckmann

Tijdens deze ochtenden geven we praktische adviezen over hoe je jouw organisatie en informatie effectiever kunt beschermen tegen malware, spionage en verlies van gegevens. Maar maak jezelf geen zorgen: we gaan het niet over techniek hebben!

We leggen wel op een praktische en hands-on manier uit met welke wetgeving je te maken hebt als je klantgegevens en/of andere persoonsgegevens verwerkt en met welke consequenties en verplichtingen je te maken kunt krijgen in geval van het lekken van gegevens.

U kunt zich aanmelding voor deze sessie via deze site: Ontbijtsessie Digitale veiligheid & AVG

Deel deze pagina