Google+ stopt na verzwegen datalek

In AVG / EU GDPR, Meldplicht Datalekken, Nieuws by Ed Muylkens

Google’s sociale netwerk Google+ is begin dit jaar getroffen door een groot datalek, zo melden Nu.nl en de Wall Street Journal. Google heeft dat verzwegen uit angst voor repercussies, maar trekt nu alsnog de stekker uit Google+.

https://www.nu.nl/internet/5503016/google-trekt-stekker-google-verzwegen-datalek.html

Sinds de AVG/GDPR per 28 mei 2018 wordt gehandhaafd, heeft het daadwerkelijk melden van datalekken meer aandacht van de techreuzen. Nog niet voldoende, maar het lijkt beter te worden.

Heeft u al eens een datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens? U zult niet de eerste zijn die dat de eerste keer met knikkende knieƫn doet. Toch is die vrees niet nodig. En u voldoet in ieder geval aan de wet!

Deel deze pagina