Cybersecurity Trends – Nokia Threat Intelligence Report 2019

In Geen categorie by Ed Muylkens

Het “Nokia Threat Intelligence Report 2019” is uit en toont markante cybersecurity trends

  1. IoT botnets zijn nu verantwoordelijk voor 78% van alle gevallen in 2018 waarbij malware wordt gedetecteerd
  2. IoT bots zijn nu verantwoordelijk voor 16% van alle geïnfecteerde apparaten
  3. Malware-gebaseerde crypto coin miners zijn uitgegroeid van high-end servers naar IoT devices, smartphones en zelfs browsers
  4. Android malware varianten zijn in een jaar met 31% gegroeid en in aantal gegroeid tot bijna 20 miljoen

Opvallend is de rol die IoT (Internet of Things) apparaten spelen. IoT apparaten zijn handig in het gebruik en ze komen tegenwoordig overal in voor. De koelkast die aangeeft dat de melk op is, de webcam voor de baby of de TV-box van uw internet provider. De apparaten zijn handig, maar niet bepaald allemaal veilig. Net als de eerste versies van besturingssystemen of Bluetooth wordt eerste functionaliteit ontwikkeld en daarna pas beveiliging.

EMCS IT is een adviesbureau op het gebied van Bedrijfscontinuïteit, Cybersecurity, Bescherming Persoonsgegevens  en Informatiebeveiliging. EMCS IT helpt bedrijven om risico’s beheersbaar te maken zodat privacy, security en continuïteit van opdrachtgevers gewaarborgd worden. U kunt bij EMCS IT terecht voor de inrichting van uw bedrijf conform AVG, begeleiding bij inrichten en certificatie van ISO27001, Norm voor Informatiebeveiliging voor uw bedrijf. En NEN7510, Informatiebeveiliging voor de gezondheidszorg. Advies voor AVG-compliance Online software en IT Security Tooling.

Bron

Deel deze pagina