meldingen van datalekken

Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt 21.000 meldingen van datalekken in 2018

In AVG / EU GDPR by EMCS

Duidelijke cijfers, maar nog duidelijker is de trend. Sinds 2015 verdubbelen de cijfers omtrent meldingen van datalekken elk jaar. Wat aangeeft dat AVG steeds meer ingeburgerd raakt.

“De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 2018 in totaal 20.881 meldingen van datalekken binnengekregen. Dat is volgens de toezichthouder meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2016 ging het nog om 5500 meldingen.

Bijna een derde van de datalekken vond plaats in de gezondheidszorg. Die was goed voor 29 procent van de meldingen, gevolgd door de financiĆ«le dienstverlening en het openbaar bestuur met respectievelijk 26 en 17 procent. De AP stelt zelf dat dit aantal haar verwachtingen heeft overtroffen en dat het daarom de capaciteit uitbreidt. “Deze acties kunnen leiden tot meer handhavende maatregelen”, stelt de autoriteit.”

Het wordt dus steeds belangrijker om de zaken omtrent GDPR op orde te hebben. EMCS kan u hierbij ondersteunen.

Bron

Deel deze pagina