Cybersecurity Gezondheidsdiagnose

In AVG / EU GDPR, Business Continuity, Cybercrime, cybersecurity, Privacy by Ed Muylkens

Vraagt u zich weleens af of de cybersecurity van uw organisatie wel voldoende is, maar heeft u geen idee hoe u dat zou moeten controleren? Dan is de cybersecurity gezondheidsdiagnose het perfecte middel om eenvoudig na te gaan of uw organisatie voldoende weerbaar is tegen cybercriminaliteit.

Voorkom cyberaanvallen op uw organisatie

Het zal u maar gebeuren: U verschijnt ‘s ochtends op kantoor en als u uw pc opstart, komt u erachter dat al uw bedrijfsdata en bestanden versleuteld zijn. Uw organisatie is het slachtoffer van cybercriminaliteit geworden en uw bedrijfscontinuïteit zal daar flink onder lijden.

Het klinkt als een doemscenario dat maar zelden voorkomt, maar onderzoek naar de cybersecurity van organisaties laat anders zien. Door een tekort aan kennis en budget is bij een groot deel van de Nederlandse MKB bedrijven de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te laag. Hierdoor zijn dergelijke organisaties steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Daar komt bij dat de schade tussen 2015 en 2021 zal verdubbelen .

Om die reden biedt EMCS IT de cybersecurity gezondheidsdiagnose aan. Hiermee weet u snel en effectief wat uw organisatie moet doen om uw cybersecurity op peil te brengen.

Dit houdt de cybersecurity gezondheidsdiagnose in

De cybersecurity gezondheidsdiagnose wordt gemaakt op basis van 25 vragen over de specifieke situatie van uw organisatie. Deelnemers aan de diagnose installeren zelf de App en beantwoorden daarin de vragen.

Het is ook mogelijk dat er een werknemer van EMCS IT naar uw locatie komt. De vragen worden dan met medewerkers van verschillende afdelingen binnen uw organisatie doorgenomen. Dit kan zowel individueel gebeuren (dit duurt circa 10 minuten per medewerker) of in groepsverband (dit duurt ongeveer een uur).

De cybersecurity gezondheidsdiagnose met de Janna app

cybersecurity gezondheidsdiagnoseAlle antwoorden worden verzameld in de door EMCS IT ontwikkelde Janna app. Na afloop weet u direct hoe het met de gezondheid van de cybersecurity van uw organisatie staat, want het resultaat wordt uiteraard ook toegelicht.

U kunt de cybersecurity gezondheidscheck daarna uit laten werken tot concrete verbeterpunten. Hiermee krijgt u een advies wat u kunt doen om cybersecurity te verbeteren.

Cybersecurity is ook van belang voor de AVG

Veel organisaties staan er vaak niet bij stil dat de AVG verder gaat dan alleen vastleggen hoe er met persoonsgegevens om wordt gegaan. De AVG vereist namelijk ook dat u ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ treft om die persoonsgegevens te beschermen.

U moet kunnen vaststellen of u met een cyberaanval te maken heeft. Of dat er eerder een cyberaanval plaats heeft gevonden. En u moet kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd; of er alleen bedrijfsdata is ontvreemd of dat er ook persoonsgegevens gestolen zijn.

Met de cybersecurity gezondheidsdiagnose controleert u behalve uw cybersecurity daarom ook of u aan de AVG voldoet.

Maak een afspraak voor de cybersecurity gezondheidsdiagnose 

Deel deze pagina